112 – HÄTÄOVI

TALOYHTIÖSI HENKIVAKUUTUS

Onko alaovesi ensihoidon hidaste?

Äkillisissä sairaus- tai vahinkotilanteissa nopea toiminta on tärkeää. Lukittu kerrostalon alaovi on yksi avunsaannin isoista hidasteista, jonka merkitys korostuu erityisesti esim. aivoverenvuotopotilailla. 112OVI parantaa kerrostalon asukkaiden turvallisuutta ja tekee ensihoidon työstä merkittävästi helpompaa.

Miksi 112OVI

ASUKKAAT

 • Apu nopeasti perille yllättävissä sairauskohtauksissa
 • Turvaa loukkaantumisten ja tapahturmatilanteiden varalta
 • Jokainen säästetty minuutti parantaa toipumisennustetta
 • Ensihoidon suosittelema ratkaisu

ENSIHOITO

 • Yksi turvallinen avain antaa pääsyn kaikkiin kerrostaloihin
 • Ei kiinteistöhuollon tai naapureiden odottelua oven takana
 • Ei rikottuja ovia
 • Potilaan tavoitettavuus tehostuu

TALOYHTIÖ

 • Kustannussäästöt, sillä ei rikottuja ovia
 • Ei ulkopuolisille jaettuja pääsykoodeja tai -avaimia
 • Parantunut avainturvallisuus
 • Kustannustehokas ja helppo asentaa

MITEN SE TOIMII

Lukko-ohjain, joka on helppo asentaa

Nykyisen sähkölukon yhteyteen asennetaan 112OVI lukko-ohjain, jota ohjataan matkapuhelimella. Asennus on simppeli ja sen hoitaa paikallinen, valtuutettu lukkoliike. Lukkoa ei tarvitse vaihtaa ja nykyiset avaimet (mekaaniset tai muut) toimivat asukkailla ja muilla kuten ennenkin.

Mobiiliavaus puhelimeen

Pelastuslaitoksella sekä ensihoidolla on älypuhelimessaan 112 -avainsovellus, jonka avulla ulko-ovesta päästään nopeasti, turvallisesti sekä aiheuttamatta materiaalivaurioita. Käyttö on heille ilmaista.

Pääsyoikeuksien hallinta pilvipalvelussa

Pääsyoikeudet (kuka saa mennä, mistä ja koska) hallitaan helposti, turvallisesti ja keskitetysti pilvipalvelusta. Uusien käyttäjien lisääminen ja poistaminen on nopeaa ja se tapahtuu lennosta. 112OVI -avaustiedot vaikka kaupunkikohtaisesti ja realiajassa saadaan tarvittaessa raportoitua pilvipalvelusta.

112OVI HINTAAN 550€

Hinta sisältää yhden oven asennuksen ja 24% Alv:n.

HUOM: Jos porraskäytävään asennetaan samalla myös automaatti-ovipumppu, voi taloyhtiö hakea ARA:lta esteettömyysavustusta, joka on -45% kokonaishankintahinnasta. Hankintapäätöksestä tulee olla hallituksen kokouksen päätöspöytäkirja joka toimitetaan ARA:lle.

ONKO TALOYHTIÖSI JO 112-YHTEENSOPIVA?

 • OTA YHTEYS MYYNTIIMME

  Soita oheiseen numeroon tai laita sähköpostia, niin kerromme lisää

 • LUKKO-OHJAIMEN ASENNUS

  Paikallinen lukko/sähköasentaja käy asentamassa 112OVI -tuotteen antamaasi osoitteeseen

 • TALOYHTIÖSI ON 112-YHTEENSOPIVA

  Oveenne liimataan tarra, joka kertoo kiinteistönne olevan 112-yhteensopiva

OTA YHTEYTTÄ

myynti@lukoton.com | Puh. 050 5856 866

TILAA ISÄNNÖITSIJÄN TIETOPAKETTI SÄHKÖPOSTIISI


Jäälleenmyyjät Tampereella

Tammelan puistokatu 29
33500 Tampere

Puh. (03) 2541 600

www.ajanlukko.fi

Sorinkatu 3

33100 Tampere

Puh. (03) 2126662

www.asemanlukko.fi

Lempääläntie 21

33820 Tampere

Puh. (03) 3753225

www.lukkoluket.fi

Takojankatu 1

33540 Tampere

Puh. 010 4803740

www.amlukkoasema.fi

112OVI KOKEMUKSIA

 • Ambulanssin tai palokunnankin sisäänpääsy hätätapauksissa on monessa kiinteistössä ongelma, johon uusi mobiiliteknologiaa hyväksikäyttävä ovenavausjärjestelmä tuo ratkaisun.

  Raimo Kiljunen
  Raimo Kiljunen Kiinteistöliitto, Päijät-Häme, Toiminnanjohtaja
 • Näen 112OVI systeemin erittäin hyödylliseksi kaikille kerrostaloyhtiöille

  Leena Malkavaara
  Leena Malkavaara Kiinteistöliitto, Päijät-Häme, Hallituksen pj
 • Olisi hyvä jos postit ja muut alkaisivat käyttämään mobiiliavausta, jolloin meidän avaimia ei olisi niin paljoa kentällä. Myös se, että pääsyoikeuksia voi antaa ja ottaa pois “lennossa” on arvokasta

  Juhani Korhonen As Oy Lahden Kuunari, Hallituksen pj
 • 112ovi tulisi olla joka talon perusvaruste. Meidän työmme helpottuu ja potilaiden tavoitettavuus nopeutuu huomattavasti

  Markku Haiko
  Markku Haiko Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä, Ensihoidon kenttäjohtaja

112OVI YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ

Onko mobiiliavain turvallinen?

Mobiiliavain on monta kertaa turvallisempi kuin mekaaninen avain, josta voi olla useita kopioita ulkona, eikä tiedetä kuka kopioita käyttää ja milloin. Mobiiliavainta ei voi kopioida. Lukoton on kehittänyt mobiiliavaimen alun perin vaativalle asiakkaalle erittäin turvallisuuskriittiseen kohteeseen. Mobiiliavaimessa on vahva salaus ja vaihtuva koodi, eli avausviestin skannaus ja suora toisto eivät auta. Puhelimessa ei myöskään säilytetä mitään turvakriittistä tietoa avaamiseen liittyen ja mobiiliavaimesta jää myös jälki, jos joku ehtisi sitä väärinkäyttää. Mobiiliavain voidaan myös kuolettaa välittömästi muutamalla hiiren klikkauksella, ilman kallista ovella käyntiä. Puhelin on myös hyvä suojata henkilökohtaisella PIN-koodilla.

Pitääkö lukko vaihtaa?

Ei, Lukoton mobiiliavain jättää vanhat lukot ja avaimet rinnalle ja tekee nykyisestä lukosta älykkään. Siksi se on myös edullinen.

Miksi pelastuslaitos käyttää mobiiliavainta?

Suomessa kerrostalojen alaovia halutaan pitää nykyisin lukossa päivisinkin ja jakaa avaimia ulos vain niitä oikeasti tarvitseville. Pelastuslaitos ja varsinkaan ensihoito eivät kuitenkaan voi kantaa jokaisen talon avainta mukanaan ja joka autossa, tai luottaa putkilukkoihin. Viranomais -PIN-koodi leviää myös liian helposti ulkopuolisille ja uuden koodin vaihto on työlästä tiedottaa eri tahoille. Pelastuslaitos ja varsinkin ensihoito tarvitsevat nopean sisäänpääsyn taloihin, ilman että tarvitsee odotella apua kinteistöhuollolta, saatikka sitten rikkoa ovea. 112OVI takaa ”hätäsisäänkäynnin” yhdellä mobiiliavaimella kaikkiin 112OVI –valmiisiin taloihin ilman rikottuja ovia, kustannustehokkaasti, turvallisesti ja 24/7.

Voiko asukas tai taloyhtiö saada mobiiliavaimen?

Jatkossa kyllä, jos taloyhtiö näin haluaa, mutta toistaiseksi 112OVI -tuote on vain pelastuslaitoksen käytössä. Taloyhtiö voi myös laajentaa halutessaan muitakin ovia järjestelmän piiriin, jopa mekaanisia lukkorunkoja ilman lukkojen vaihtoa, ts umpiovien käyttölukkoja. Tilat voivat olla esim eri tekniset tilat huollolle, pesutupa, sauna ja vaikkapa kerhotila.

Mistä tiedän onko talossa 112OVI?

112-yhteensopivuus näkyy vihreästä 112OVI.FI –tarrasta, joka on asennuksen ja testauksen jälkeen liimattu oven tai ”vasan” yläosaan (lasiin) hyvin näkyville.

Mitä maksaa ja miten voin hankkia 112OVI tuotteen taloyhtiöömme?

550 Euroa per ovi asennettuna sisältäen 24%alv:n. Hallituksen jäsen tai isännöitsijä voi tehdä tilauksen suoraan Lukottomalle, kun taloyhtiön hallitus on käsitellyt asian. Tilauksia voi tehdä olemalla yhteydessä Lukoton myyntiin: myynti@lukoton.com tai Puh. 050 5856 866. Valtuutettu lukkoliike hoitaa asennuksen.

MUUALLA MEDIASSA

YHTEISTYÖSSÄ