Kysymyksiä & vastauksia

Ohesta löydät yleisimmät kysymykset ja vastaukset tuotteisiimme liittyen.
Onko mobiiliavain turvallinen?

Mobiiliavain on monta kertaa turvallisempi kuin mekaaninen avain, josta voi olla useita kopioita ulkona, eikä tiedetä kuka kopioita käyttää ja milloin. Mobiiliavainta ei voi kopioida. Lukoton on kehittänyt mobiiliavaimen alun perin vaativalle asiakkaalle erittäin turvallisuuskriittiseen kohteeseen. Mobiiliavaimessa on vahva salaus ja vaihtuva koodi, eli avausviestin skannaus ja suora toisto eivät auta. Puhelimessa ei myöskään säilytetä mitään turvakriittistä tietoa avaamiseen liittyen ja mobiiliavaimesta jää myös jälki, jos joku ehtisi sitä väärinkäyttää. Mobiiliavain voidaan myös kuolettaa välittömästi muutamalla hiiren klikkauksella, ilman kallista ovella käyntiä. Puhelin on myös hyvä suojata henkilökohtaisella PIN-koodilla.

Mitä jos mobiiliavaimella varustettu puhelin katoaa?

Kadonnut puhelin on helppo ”jäädyttää” pääsynhallinnan taustajärjestelmästä, jolloin ko puhelin ei toimi enää avaimena. Ei tarvitse käydä lukoilla, vaan ilmoitus Lukottomalle tai kohteen pääsynhallinnasta vastaavalle riittää.

Mitä jos puhelimen akku tyhjenee?

Akku on hyvä pitää aina ladattuna, mutta jos akku on tyhjentynyt ja lataukseen ei ole juuri silloin mahdollisuutta, niin vanhat mekaaniset avaimet toimivat edelleen rinnalla. Tiettyihin kohteisiin on saatavilla myös etäavaus, mutta sitä ei vielä tarjota kerrostalojen alaoviin.

Pitääkö lukko vaihtaa?

Ei, Lukoton mobiiliavain jättää vanhat lukot ja avaimet rinnalle ja tekee nykyisestä lukosta älykkään. Siksi se on myös edullinen.

Miksi pelastuslaitos käyttää mobiiliavainta?

Suomessa kerrostalojen alaovia halutaan pitää nykyisin lukossa päivisinkin ja jakaa avaimia ulos vain niitä oikeasti tarvitseville. Pelastuslaitos ja varsinkaan ensihoito eivät kuitenkaan voi kantaa jokaisen talon avainta mukanaan ja joka autossa, tai luottaa putkilukkoihin. Viranomais -PIN-koodi leviää myös liian helposti ulkopuolisille ja uuden koodin vaihto on työlästä tiedottaa eri tahoille. Pelastuslaitos ja varsinkin ensihoito tarvitsevat nopean sisäänpääsyn taloihin, ilman että tarvitsee odotella apua kinteistöhuollolta, saatikka sitten rikkoa ovea. 112OVI takaa ”hätäsisäänkäynnin” yhdellä mobiiliavaimella kaikkiin 112OVI –valmiisiin taloihin ilman rikottuja ovia, kustannustehokkaasti, turvallisesti ja 24/7.

Miten mobiiliavaus toimii käytännössä?

Oven yhteyteen asennetaan Lukoton –lukko-ohjain ja puhelimeen ladataan Lukoton mobiiliavain. Pääsyoikeudet (käyttäjä | ovet) määritellään pilvipalvelussa ja kun oikeudet ovat kunnossa, voi ovia availla puhelimella. Lukko-ohjain ei tarvitse SIM-korttia, vaan se juttelee Bluetoothilla (BLE) puhelimen kanssa (1-4 metriä) ja puhelin juttelee pilveen datayhteyden kautta. Kun käyttäjä on muutaman metrin päässä ovelta, klikkaa hän mobiiliavain –applikaation ”avaa ovi” –nappia ja jos oikeudet ovat kunnossa, niin lukko aukeaa muutaman sekunnin kuluttua. Avausaika voi vaihdella 2-5 sekuntia datayhteydestä riippuen. Jokainen mobiiliavaimella tehty avaus autentikoidaan (varmistetaan) erikseen pääsynhallintapilvestä.

Voiko asukas tai taloyhtiö saada mobiiliavaimen?

Jatkossa kyllä, jos taloyhtiö näin haluaa, mutta toistaiseksi 112OVI -tuote on vain pelastuslaitoksen käytössä. Taloyhtiö voi myös laajentaa halutessaan muitakin ovia järjestelmän piiriin, jopa mekaanisia lukkorunkoja ilman lukkojen vaihtoa, ts umpiovien käyttölukkoja. Tilat voivat olla esim eri tekniset tilat huollolle, pesutupa, sauna ja vaikkapa kerhotila.

Miten voin asentaa mobiiliavaimen ja mille puhelimille?

Mobiiliavain asennetaan joko Googlen Play Storesta (Android puhelimet 5.0 ja uudemmat) tai App Storesta (iOS / iPhone puhelimet). Tuki laajentuu vielä Androidin 4.4 käyttöjärjestemiin jatkossa. Windows puhelin ei toistaiseksi ole mahdollista saada mobiiliavausta.

Mistä tiedän onko talossa 112OVI?

112-yhteensopivuus näkyy vihreästä 112OVI.FI –tarrasta, joka on asennuksen ja testauksen jälkeen liimattu oven tai ”vasan” yläosaan (lasiin) hyvin näkyville.

Mitä maksaa ja miten voin hankkia 112OVI tuotteen taloyhtiöömme?

550 Euroa per ovi asennettuna sisältäen 24%alv:n. Hallituksen jäsen tai isännöitsijä voi tehdä tilauksen suoraan Lukottomalle, kun taloyhtiön hallitus on käsitellyt asian. Tilauksia voi tehdä olemalla yhteydessä Lukoton myyntiin: myynti@lukoton.com tai Puh. 050 5856 866. Valtuutettu lukkoliike hoitaa asennuksen.

Kuka hallinnoi pääsyoikeuksia?

112OVI –pääsyoikeudet hallinnoi Lukoton, yhdessä Pelastuslaitoksen kanssa. Jos taloyhtiö haluaa laajentaa järjestelmää muuhun käyttöön, sovitaan hallinta asiakkaan tilanteen mukaan. Taloyhtiö voi joko itse hallinnoida pääsyoikeuksia, isännöitsijä tai kiinteistöhuolto voi hallinnoida oikeuksia, se voi olla myös lukkoliike tai Lukoton.

Lukoton mobiiliapplikaatio näkee oven, mutta ovi/lukko ei aukea?

Avaus/pääsyoikeudet hallinoidaan ja tarkastetaan avauskohtaisesti aina Lukottoman pääsynhallintapilvessä.  Jos ovi näkyy, mutta ei aukea, ei sinulle ole vielä myönnettyjä pääsyoikeuksia, tai ne on voitu rajata toimimaan vain tiettynä aikana, esim. arkisin työaikana. Ennen käyttöä puhelinnumerosi varmennetaan erillisellä tekstiviestillä ja puhelimeen tulee ladata sertifikaatti (varmenne). Jos sertifikaatin asennuksen yhteydessä ei ole hyväksynyt pyydettyjä lupia, mobiiliavain ei toimi. Sertifikaatilla varmistetaan tietoturva.

Mitä jos vaihdan puhelinta?

Uuden puhelimen tulee olla sama tai uudempi (iOS tai Android 5.0 tai uudempi), siinä tulee olla Bluetooth ja siihen tulee ladata mobiiliapplikaatio ja sertifikaatti uudestaan, kuten muutkin applikaatiot, joita haluaa käyttää. Jos sama puhelinnumero säilyy, niin pääsyoikeus on sen osalta kunnossa.

Jos et löytänyt etsimääsi oheisista kysymyksistä, ota yhteyttä asiakastukeemme.